srijeda, srpnja 23, 2008

TEŽNJE SRPSKOG NARODA

U posljednje vrijeme, od kada je uhićen srpski ratni zločinac (guslar i duhovni izcjelitelj) Radovan Karadžić, premijer RS Milorad Dodik ima sve veću potrebu pojasniti, da je RS nastala kao vjekovna težnja srpskog naroda u BiH, da ima svoj politički, kulturni i ekonomski prostor, a što je daleko od istine. To bi moglo značiti, da su se uzdrmali temelji te genocidne tvorevine, tzv. Republika Srpska, koja je nastala na krvi, lubanjama, nezapamćenom zločinu i genocidu.
Svi mi koji smo bili rođeni prije ratnih događanja na Balkanu znamo, da je RS bila mračna zamisao »Srpske akademije nauka i umetnosti« te srpskoga vožda Slobodana Miloševića, a uz blagoslov Srpske pravoslavne crkve, da na ruševinama raspale Jugoslavije stvori veliku Srbiju. Ista bi obuhvatala tzv. zapadne srpske zemlje, Republiku Srpsku Krajinu i Republiku Srpsku. Milošević je u biti bio projektant te investitor i pokrovitelj projekta Velika Srbija. Izvođači radova bili su; Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Nikola Koljević, Milan Babić, Milan Martić, Vojislav Šešelj, Željko Ražnatović – Arkan i još mnogi, mnogi drugi srpski zločinci.
Dakle ne radi se o nikakvoj težnji srpskoga naroda u BiH nego o zločinačkom naumu koji se u samom nacrtu zvao Velika Srbija a u konačnici se zove Republika Srpska. Premijer Dodik laže srpskoj kao i ostaloj javnosti.