utorak, siječnja 09, 2007

BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA

Sve je više dokaza da se u središnjoj Bosni krije veličanstveni piramidalni kompleks.

Fondacija “Arheološki Park: Bosanska piramida Sunca” je pokrenula najveći prošlogodišnji geo-arheološki projekt u svijetu: za sedam mjeseci utrošeno je preko 100.000 radnih sati na iskopavanja i znanstvene analize prvih europskih piramida. Preko 200.000 turista i posjetitelja je imalo prilike da se uvjeri da se zidovi Bosanske piramide Sunca sastoje od betonskih blokova, da su terase piramide Mjeseca rađene ljudskom rukom, da postoji kompleks podzemnih tunela dugačak desetine kilometara, da se u Gornjoj Vratnici nalazi prapovijesni kameni hram, da se širom BiH pronalaze misteriozne kamene kugle. Ovo su arheološka bogatstva Bosne i Hercegovine kojih se mi ne stidimo, stoji u priopćenju fondacije ''Arheološki Park: Bosanska piramida Sunca'' koja je medijima proslijeđena kao odgovor na istupe pojedinih europskih arheologa.
''U studenom i prosincu 2006. godine su nezavisni stručni timovi iz Beograda i Njemačke, uz pomoć najsuvremenijih geo-radarskih uređaja, potvrdili da se na piramidi Sunca nalaze unutarnji prolazi i ulazi, da su na vrhu piramide Mjeseca antropogene (ljudske) strukture, da se u Gornjoj Vratnici nalaze stepenice na kamenom hramu. Naš odgovor “profesionalnim arheolozima” i drugim dušebriznicima je jasan: radom i daljim iskopavanjima i analizama ćemo dokazivati naše teze u “bosanskim brdima”, navodi se dalje u priopćenju.
''Čemu briga tih “ogorčenih profesionalnih arheologa’ koji nisu bili na lokaciji, ili gospodina Hardinga koji je svratio u Visoko na 15 minuta i izjavio da tamo nema ništa? Fondacija se financira sredstvima iz SAD, Malezije i većinom iz privatnih izvora u BiH. Sudjelovanje “bosanskih vlasti” je samo 10%. Dakle, ne trošimo “rijetke financijske resurse”. Oni su u svinju 2006. godine također pisali peticiju da se zaustave radovi i neistinito su tvrdili da mi “uništavamo srednjovjekovni grad” kojeg odavno nema, svjesno zanemarujući činjenicu da smo mi radili stotinama metara daleko od lokacije tog “grada”.
''S novim znanstvenim rezultatima oni gube tlo pod nogama. Sve je više dokaza da se u središnjoj Bosni krije veličanstveni piramidalni kompleks, a oni nemaju kontrolu nad tim istraživanjima. Fondacija će i dalje biti otvorena prema svim dobronamjernim stručnjacima koji žele da se priključe istraživanju, kao što je to slučaj s tri egipatska eksperta koji su potvrdili da je ovdje riječ o vrijednoj arheološkoj lokaciji ili Građevinskog instituta iz Tuzle koji je analizirao blokove s piramida potvrđujući da je riječ o betonskom građevinskom materijalu''.
Saznaj više: