nedjelja, studenoga 02, 2008

ZAPALIMO SVIJEĆE

Kao što i piše na teletekstu hrvatske televizije, danas se u Hrvatskoj kao i srcima svih Hrvata, također i svih humanih i dobronamjernih ljudi obilježava 17 godišnjica pada Vukovarskog naselja Lužci. Zapalimo svijeće u znak sjećanja na taj tužni dan a za sve žrtve tog stravičnog i nezapamćenog događaja.

Ovako izgleda jedan nekada prelijep grad kada ga "oslobode" takozvani pijani "srpski oslobodioci", zadojeni mržnjom prema slobodoljubivom narodu i stanovnicima jednog grada. Grad je pretvoren u grad straha i zebnje, duhova, mačaka i pasa lutalica, grad patnje, smrti, krvi i kostiju nedužnih ljudi. Ovo se nezaboravlja!

A sad vidi oslobodioca i vidi junaka. Naoružanih do zubi, puškama, mitraljezima, bombama, četničkim kamama i mržnjom prema svemu što je Hrvatsko. Vidi četiri monstruma na jednoga nemoćnog, prezeblog i izgladnjelog starca sa štapom u ruci.

Vukovarci se vraćaju u svoj porušeni i spaljeni grad. Spaljen, srušen, sravnan sa zemljom ali ipak njihov. Grad iz kojega su četnički zlikovci napravili Hirošimu.